• Car styling on the web since 2004
  • 60 days right to return
  • Over 100 000 satisfied customers
ShapeCreated using Figma

View Shopping Cart

Products 0
Total sum
€0
To checkout

Driving lights

Driving lights lies close to our hearts at SC. We have incredibly good extra light models from the well-known Strands Lighting Divison, NBB, Bosch, W-Light and more.

If you are unsure what you need for your particular vehicle, do not hesitate to contact our customer service.

Page 1 of 2

Vanliga frågor och svar om extraljus

Ska jag satsa på LED eller Xenon?

Denna guide bör hjälpa dig att välja rätt belysning som passar dig och din bil eller arbetsfordon. Den snabba utvecklingen och förbättringen av LED-tekniken har gjort att det numera inte är lika självklart att Xenon är det bästa på marknaden. De bästa LED-modellerna klarar numera att leverera 1 lux på upp emot hela 1km. De tidigare storsäljarna med Xenon med 35W eller 55W börjar sakta men säkert fasas ut från marknaden och ersätts i allt högre grad av LED. Är man ute efter längd på ljuset så rekommenderar vi på SC Styling ett extraljus med Spot ljusbild. Dessa har normalt en spridning av ljuset mellan 10-15 grader. Vi erbjuder de vanligast förekommande storlekar på runda extraljus, 7 tum och 9 tum. Vi har också ett fåtal rektangulära modeller.

Fördelar med LED Extraljus kontra Halogen eller Xenon modeller?

  • -LED är mer energisnålt. De drar mellan 25-30% mindre ström är halogen.
  • -LED ger mer ljus än Xenon vid samma förbrukning av effekt.
  • -Alla våra LED-modeller har en lins av polykarbonat som håller för extrem påfrestning.
  • -Snabbheten i LED vid påslag är extremt snabb jämfört med Halogen och Xenon som har en fördröjning innan de når full effekt.
  • -LED har en längre hållbarhetstid och livslängd än Halogen och Xenon.
  • -LED-modellerna tål stötar och vibrationer bättre än Xenon och halogen.

Fungerar LED extraljus för både bil 12 Volt och lastbil 24 Volt?

Ja alla led-modeller vi säljer är multivolt 9-32V om inget annan anges. De fungerar alltså utmärkt både på personbilen eller lastbilen.

Säljer ni NBB extraljus på SC Styling?

Ja vi säljer hela NBBs sortiment inkluderat både de LED extraljusen NBB Alpha 225 LED och NBB Alpha 225 Xenon.

Säljer ni Cree LED extraljus?

Svaret är att Cree är en tillverkare av själva dioderna. Alltså en komponent inne i lampan. Så ja vi säljer modeller som är utrustade med både Cree dioder men även Osram dioder.

Säljer ni modellanpassade extraljusfästen?

Vi har lite olika modeller av fästen för montering. Vi rekommenderar dig dock att välja din bilmodell i menyn och där under erbjuder vi färdiga paket för din bil med rätt hållare osv.

Är det produkterna ni säljer godkända?

Alla våra extraljus vi säljer håller en hög kvalité och samtliga är CE och RoHS märkta enligt de EU direktiv som finns framställda. Våra leverantörer och tillverkare av extraljusen har också sett till att de har inbyggda avstörningsfilter, så kallat EMC-godkända. Vi specificerar alltid alla godkännanden på produkten under fliken ”specifikationer”.

Är det svårt att koppla in?

Det är relativt enkelt att koppla in extraljus. På baksidan av reläsatsens förpackning följer det med ett kopplingsschema. Det som kan tyckas lite svårare är att identifiera kabeln som ger bilens strålkastare helljus. Men det är lätt gjort med en multimeter. Många nya bilar har LED eller Xenon i helljus och då måste man ha ett canbus interface för att kunna koppla in extraljusen. Det följer givetvis med instruktioner om hur detta kopplas in när du beställer.

Hur monterar man extraljus på bilen?

När man köper ett komplett paket med extraljus hos oss följer det med en hållare. Denna monteras bakom nummerskylten på bilen och bär upp extraljusen. Utöver det följer det även med stabiliseringsstag som gör att extraljusen inte gungar när man kör. Utöver det följer det med reläsats för inkoppling. Så vanligen monterar man i denna hållare vilket är det absolut enklaste om man inte redan har exempelvis en frontbåge på bilen att montera på.

Vilka extraljus är bäst?

Vi anser att LED är bäst just nu och de starkaste är Strands Siberia Night Ranger. Det är otroligt bra extraljus! DU hittar dom här

Newsletter

Don't miss the chance to take part of our awesome deals!

Cooperation partners

© Scandinavian Car Styling AB (556669-1605)