• Car styling on the web since 2004
  • 60 days right to return
  • Over 100 000 satisfied customers
ShapeCreated using Figma

View Shopping Cart

Products 0
Total sum
€0
To checkout

Blogg

Hur sÀnker jag min bil? Skillnad pÄ coilover, vÀghÄllningssats och sÀnkningssats

Sammanfattning

Det finns flera olika anledningar till att byta ut befintliga fjÀdrar och stötdÀmpare pÄ bilen. De vanligaste Àr att man vill förÀndra bilens utseende och köregenskaper. NÀr man byter fjÀdrar och stötdÀmpare mot kortare modeller sÄ fÄr hamnar bilen nÀrmare marken och fÄr ett sportigare utseende. Ofta Àr ocksÄ dessa styvare vilket gör att man fÄr en sportigare körupplevelse. Med en lÀgre bil och styvare chassi sÄ blir bilen inte lika gungig och det kÀnns som att ratten svarar mer direkt pÄ ens rörelser. Lite nÀrmare kÀnslan man fÄr av att köra gocart som Àr raka motsatsen till en komfortabel personbil: helt stum.

I texten nedan sÄ ska vi gÄ igenom tre olika produkter och det Àr coiloverkit, vÀghÄllningssats och sÀnkningssats. Samtliga pÄverkar körkÀnsla och utseende men har lite olika egenskaper. DÀrför fÄr vi gÄ igenom produkt för produkt.

-

Coiloverkit

Kort sammanfattning

Ett coiloverkit Àr en komplett sats med fyra stÀllbara stötdÀmpare och fjÀdrar. Det som gör ett coiloverkit unikt Àr just att det Àr stÀllbart. Alla coiloverkit gÄr att justera i höjdled och lite mer exklusiva modeller gÄr Àven att stÀlla i hÄrdhet. Du kan alltsÄ ha kontroll över bÄde hur mycket du vill sÀnka och komforten efter du har sÀnkt bilen. Ett annat namn för coiloverkit Àr stÀllbart chassi.

Vanliga frÄgor och svar

🔎Vad ingĂ„r i ett coiloverkit?

💡I ett coiloverkit ingĂ„r det oftast fyra kompletta fjĂ€derben. Med det menas fyra stötdĂ€mpare och fyra fjĂ€drar. Dessa fjĂ€derben gĂ„r att justera pĂ„ höjden. Det följer Ă€ven med en haknyckel för att man ska kunna justera hur mycket eller lite man vill sĂ€nka.

🔎Är det svĂ„rt att montera?

💡Det Ă€r inte svĂ„rare att montera ett coiloverkit Ă€n vad det Ă€r att byta fjĂ€drar och stötdĂ€mpare pĂ„ bilen. Det svĂ„raste Ă€r att spĂ€nna ihop originalfjĂ€dern nĂ€r man ska ta bort de befintliga fjĂ€drarna. Det krĂ€ver att man har ett specialverktyg som pressar ihop fjĂ€dern och hĂ„ller ihop den pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt. Om man inte anvĂ€nder rĂ€tt verktyg finns det en risk för skador bĂ„de pĂ„ person och pĂ„ bilen. I övrigt Ă€r det inga konstigheter.

🔎Behöver man specialverktyg?

💡Ja för att justera ett coiloverkit behöver man en haknyckel. Den följer med i coiloverkitet.

🔎Hur justerar man?

💡Man anvĂ€nder haknyckeln för vrida pĂ„ justeringsringarna pĂ„ stötdĂ€mparen. Det Ă€r viktigt att sĂ€nka lika mycket pĂ„ höger respektive vĂ€nster sida. Man kan ha olika höjd bak resp. fram för att Ă€ndra pĂ„ bilens look och köregenskaper men vi rekommenderar aldrig att man har olika pĂ„ höger/vĂ€nster.

🔎Är det lagligt?

💡Ja det Ă€r lagligt att köra med coiloverkit.

🔎Varför Ă€r coilovers bra?

💡Fördelen Ă€r att man fĂ„r 100% kontroll över hur mycket eller lite man vill sĂ€nka bilen. Du kan anpassa efter din egen smak och fĂ„ en helt egen look och köregenskaper som passar dig.

🔎Kan man höja bilen med hjĂ€lp av coiloverkit?

💡Nej ett coiloverkit börjar alltid pĂ„ en lĂ€gre nivĂ„ Ă€n original. Det innebĂ€r att ett coiloverkit exempelvis kan sĂ€nka frĂ„n 30-70mm. SĂ„ i minsta fall sĂ€nks bilen med 30mm och som mest 70mm. Dessa siffror varierar frĂ„n kit till kit.

Funktioner och egenskaper

StÀllbar höjd

Den absolut viktigaste egenskapen Àr att de Àr stÀllbara. Man kan sjÀlv anpassa höjden pÄ bilen med hjÀlp av ett verktyg.

StÀllbart tryck

PÄ exklusivare modeller gÄr det Àven att stÀlla in trycket vilket gör att du kan anpassa komforten i bilen efter att du stÀllt in den höjd du vill ha.

UnderhÄll av Coiloverkit

Det hamnar lÀtt smuts pÄ stötdÀmpare och fjÀdrar eftersom de Àr placerade i hjulhuset. Platsen pÄ bilen som det Àr helt oundvikligt att smutsa ner. Det kan medföra ett problem om du upptÀcker en tid efter montering att du vill justera och Àndra instÀllningen. DÀrför rekommenderar vi att man sprayar pÄ silikonspray pÄ gÀngorna sÄ att det gÄr lÀtt att tvÀtta av inför justering.

Sammanfattning

Coiloverkit Àr för dig som vill ha kontroll eller har speciella krav. Med ett stÀllbart chassi kan du maximera fitment och anpassa bilen efter storleken pÄ dÀck och fÀlg som du vill anvÀnda. Du vÀljer sjÀlv hur bilen ser ut och kÀnns nÀr du kör.

-

VÀghÄllningssats

Kort sammanfattning

En vÀghÄllningssats Àr ett komplett kit med fasta stötdÀmpare och fjÀdrar. Det innebÀr att bilen blir lÀgre och fÄr sportigare köregenskaper. Eftersom dÀmparna har en fast lÀngd behöver du inte stÀlla in eller anpassa nÄgot utan endast montera. Efter montering Àr bilen redo för gatan, utstÀllningen eller banan.

Vanliga frÄgor och svar

🔎Vad Ă€r skillnaden pĂ„ en vĂ€ghĂ„llningssats och ett coiloverkit?

💡Den avgörande skillnaden Ă€r att en vĂ€ghĂ„llningssats Ă€r fast. Den behövs ej stĂ€llas in utan kan monteras direkt.

🔎Vad ingĂ„r i en vĂ€ghĂ„llningssats?

💡I en vĂ€ghĂ„llningssats ingĂ„r normalt fyra stötdĂ€mpare och fyra sĂ€nkningsfjĂ€drar.

🔎Kan man justera höjden eller trycket?

💡Nej det gĂ„r inte.

🔎Är det svĂ„rt att montera?

💡Det Ă€r exakt samma svĂ„righetsgrad som att montera originalstötdĂ€mpare och fjĂ€drar. För att göra en sĂ€ker montering utan skador pĂ„ person eller bil rekommenderar vi att man anvĂ€nder specialverktyg som finns för att spĂ€nna ihop fjĂ€drar.

🔎Varför Ă€r en vĂ€ghĂ„llningssats bra?

💡Den stora fördelen med att köpa ett komplett vĂ€ghĂ„llningskit Ă€r att du inte behöver stĂ€lla in nĂ„got utan kan montera pĂ„ bilen sen vara klar.

🔎Det stĂ„r standard pĂ„ vissa vĂ€ghĂ„llningskit. Vad innebĂ€r det?

💡Alla vĂ„ra kit sĂ€nker bilen men i vissa fall innehĂ„ller satsen standardlĂ€ngd pĂ„ stötdĂ€mparna. Dessa har tydlig information i beskrivningen om det Ă€r standarddĂ€mpare.

-

SĂ€nkningssats

Kort sammanfattning

Det billigaste sÀttet att byta stuk pÄ sin bil Àr att byta ut originalfjÀdrarna mot sÀnkningsfjÀdrar, en sÄ kallad sÀnkningssats. Den innehÄller fyra fjÀdrar som Àr kortare och oftast styvare Àn original. Det gör sÄ att din bil blir lÀgre men ocksÄ fÄr en sportigare körkÀnsla.

Vanliga frÄgor och svar

🔎Vad Ă€r skillnaden pĂ„ en sĂ€nkningssats, en vĂ€ghĂ„llningssats och ett coiloverkit?

💡En sĂ€nkningssats innehĂ„ller endast fjĂ€drar medan en vĂ€ghĂ„llningssats innehĂ„ller fjĂ€drar och fasta stötdĂ€mpare. Ett coiloverkit innehĂ„ller fjĂ€drar och stĂ€llbara stötdĂ€mpare.

🔎Vad ingĂ„r i en sĂ€nkningssats?

💡En sĂ€nkningssats innehĂ„ller oftast fyra fjĂ€drar som Ă€r kortare och styvare Ă€n originalfjĂ€drarna.

🔎MĂ„ste man byta stötdĂ€mpare nĂ€r man sĂ€nker bilen?

💡Tumregeln brukar vara att om man sĂ€nker mer Ă€n 40mm Ă€r det bra att byta ut originaldĂ€mparna mot kortare sportdĂ€mpare för att undvika att de knĂ€cks av pĂ„frestningar. Men om sĂ€nkningen Ă€r 40mm eller mindre gĂ„r det utmĂ€rkt att köra pĂ„ originaldĂ€mpare.

🔎Varför sĂ€nker man olika mycket bak och fram i vissa sĂ€nkningssatser?

💡Somliga bilar kommer ur fabriken med en högre bakdel Ă€n front och dĂ„ har tillverkaren av sĂ€nkningssatsen bedömt att det gĂ„r att sĂ€nka mer och i slutĂ€ndan fĂ„ ett snyggare stuk pĂ„ bilen.

🔎NĂ€r jag monterat satsen sĂ„ ser den inte sĂ„ sĂ€nkt ut. Varför Ă€r det sĂ„?

💡Man brukar sĂ€ga att fjĂ€drarna sĂ€tter sig efter ca 50mil. Det innebĂ€r att du behöver köra bilen och lĂ„ta fjĂ€drarna jobba innan dom sĂ€tter sig pĂ„ den nivĂ„n det Ă€r tĂ€nkt. Detta Ă€r oftast problemet nĂ€r man upplever att bilen Ă€r högre Ă€n man tĂ€nkte sig. Men i vissa undantagsfall har man valt fel sats dĂ„ det oftast finns tvĂ„ att vĂ€lja pĂ„ beroende pĂ„ vilken framaxelvikt bilen har.

🔎Varför stĂ„r det olika framaxelvikter angivna pĂ„ satserna?

💡Om man vĂ€ljer en sĂ€nkningssats som Ă€r till för en tyngre bil sĂ„ sĂ€tter sig inte fjĂ€drarna jĂ€mnt och fint utan bilen blir för hög. Om man köper en sĂ€nkningssats som Ă€r till för en lĂ€ttare bil sĂ„ klarar inte fjĂ€drarna trycket och bilen blir svampig och obehaglig att köra. DĂ€rför Ă€r det viktigt att alltid kolla upp framaxelvikten innan man köper en sĂ€nkningssats. Det gör du genom att kolla pĂ„ bilens typskylt dĂ€r framaxelvikten stĂ„r.

-

Nytt chassi = ny hjulinstÀllning

NÄgot som Àr viktigt att göra efter att man sÀnkt bilen Àr att göra en hjulinstÀllning. NÀr bilen sÀnks Àndras hjulens vinkel och det kan i sin tur medföra ett snedslitage pÄ dÀcken. Detta gÀller Àven nÀr man justerar sina coilovers.

Viktig information att ha till hands nÀr man köper chassiprodukter

📍 BilmĂ€rke

📍 Bilmodell

📍 Årsmodell

📍 Motor

📍 2WD/4WD

📍 Framaxelvikt

TÜV-godkĂ€nnande

Flera av tillverkarna erbjuder ett TÜV-godkĂ€nnande som skickas med chassit. Detta behövs för att montera chassiprodukter i exempelvis Norge.

Det Àr exakt samma svÄrighetsgrad som att montera originalstötdÀmpare och fjÀdrar. För att göra en sÀker montering utan skador pÄ person eller bil rekommenderar vi att man anvÀnder specialverktyg som finns för att spÀnna ihop fjÀdrar.

Newsletter

Don't miss the chance to take part of our awesome deals!

Cooperation partners

© Scandinavian Car Styling AB (556669-1605)