• Car styling on the web since 2004
  • 60 days right to return
  • Over 100 000 satisfied customers
ShapeCreated using Figma

View Shopping Cart

Products 0
Total sum
€0
To checkout

Blogg

TPMS

Vad Àr TPMS?

TPMS Àr ett system för att ge föraren information om lufttrycket i dÀcken under körning. Förkortningen stÄr för Tire Pressure Monitoring System. Sedan 1 november 2014 ska alla personbilar och husbilar med registreringsbesiktning vara utrustade med TPMS

-

Vad Àr fördelarna med TPMS?

✔ Spar miljö, pengar och liv genom att köra pĂ„ rĂ€tt lufttryck.

✔ Minskar brĂ€nsleförbrukningen, felaktigt luftryck ökar rullmotstĂ„ndet i dĂ€cket och mer brĂ€nsle förbrukas.

✔ Minskar dĂ€ckslitaget, vid felaktigt lufttryck ökar tempraturen i dĂ€cket och ökad slitage uppstĂ„r.

✔ Minskar CO2 utslĂ€pp, vid felkatigt lufttryck ökar brĂ€nsleförbrukningen och dĂ€rmed CO2 utslĂ€ppen.

✔ Minskar antalet olyckor, nĂ€r du kör pĂ„ felaktigt lufttryck förĂ€ndras bilens köregenskaper radikalt, bromsstrĂ€ckan förlĂ€ngs och vĂ€ghĂ„llningen i kurvor försĂ€mras och kan vara direkt avgörande nĂ€r en ovĂ€ntad situation uppstĂ„r.

TPMS innebÀr i korthet att bilen ska ha ett system som ger föraren en varningssignal om dÀcktrycket i ett eller flera hjul minskar med 20 procent eller som lÀgst 1,5 bar. Det finns egentligen tvÄ olika lösningar pÄ hur TPMS fungerar. Det ena systemet övervakar hjulens rotationshastighet och det andra har trycksensorer i dÀcken. TPMS ska Àven varna vid funktionsfel pÄ systemet.

Byter man hjul pÄ en bil med TPMS kan det innebÀra att systemet inte fungerar som biltillverkaren avsett. Exakt hur detta pÄverkar systemet beror pÄ den tekniska lösningen som biltillverkaren valt. Men förmodligen kommer systemet att varna för felfunktion eller att systemet uppfattar det som om nÄgot alternativt alla hjul har för lÄgt dÀcktryck. För system med dÀcktrycksensorer i hjulen kommer det att felindikera om sensorerna saknas.

-

Har min bil TPMS?

TPMS symbol, Varningslampa i bil

Kontrollera om du har denna varningslampa nÀr du slÄr pÄ tÀndningen till bilen. Om symbolel finns sÄ har din bil TPMS.

-

Det finns tvÄ olika grundsystem av TPMS

📍Direkt TPMS= Det behövs en sensor i varje hjul.

Direkt TPMS mÀter lufttrycket i alla dÀck (ibland Àven reservhjulet) via sensorer i varje hjul. Indikerar vilket dÀck som tappat lufttrycket och visar det aktuella lufttrycket i dÀcken. Sensorerna till system för direkt TPMS kan vara bÄde programmerbara eller sjÀlvprogrammerande. Det direkta systemet Àr det vanligaste.

📍Indirekt TPMS= Inga sensorer behövs.

Indirekt TPMS som mÀter skillnader i rotationshastighet mellan de olika hjulen genom ABS-systemet. Indikerar med en symbol nÀr lufttrycket sjunkit i nÄgot dÀck. Behöver kalibreras exempelvis vid byte av dÀckdimension eller Àndring av lufttryck.

-

Har min bil direkt eller indirekt TPMS system?

Om du vill ta reda pĂ„ det sjĂ€lv kontaktar du enklast biltillverkaren. Det gĂ„r Ă€ven att kontrollera ventilen som sitter pĂ„ fĂ€lgen. Är ventilen gjord av metall Ă€r det TPMS.

-

Direkt system = Sensor sitter monterad pÄ fÀlgens insida. Se bild nedan.

Monterad sensor pÄ fÀlgens insida

-

Om ventilen Àr av metall Àr det direkt TPMS system. Bilden nedan visar en TPMS metallventil med sensor.

Metall ventil med röd plast

-

Om ventilen Àr av gummi, kan det vara bÄde direkt och indirekt system. Det som skiljer ventilerna Ät Àr dess styvhet och kan avgöras av fackman. Bilden nedan visar TPMS gummiventil med en TPMS sensor.

Svart gummiventil med röd plast

Newsletter

Don't miss the chance to take part of our awesome deals!

Cooperation partners

© Scandinavian Car Styling AB (556669-1605)